Menu Sluiten

Hoeveel kost een Cruisevakantie gemiddeld

Een cruisevakantie biedt een unieke combinatie van comfort, avontuur en waarde, maar de kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Dit artikel onderzoekt de gemiddelde kosten van een cruisevakantie, inclusief wat doorgaans in de prijs is inbegrepen, hoe je kunt besparen met kortingscodes, en welke extra kosten je mogelijk moet overwegen.

Belangrijke Punten

 • De basisprijs van een cruise kan aanzienlijk variëren, maar kortingen en promotiecodes kunnen de kosten verlagen.
 • Bijkomende kosten, zoals optionele excursies en verzekeringen, kunnen snel oplopen, dus het is belangrijk om deze bij het budget te betrekken.
 • Veel cruises zijn inclusief accommodatie, maaltijden, en entertainment, maar havengelden en belastingen zijn ook standaard inbegrepen in de prijs.
 • Het effectief gebruiken van kortingscodes vereist aandacht voor details zoals minimumaankoopbedragen en vervaldatums.
 • Het is mogelijk om gemiddeld 60% te besparen op de kosten van een cruisevakantie door slim gebruik te maken van beschikbare kortingscodes en aanbiedingen.

Gemiddelde Kosten van een Cruisevakantie

Gemiddelde Kosten van een Cruisevakantie

Basisprijs van de cruise

De basisprijs van een cruisevakantie kan sterk variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de duur van de cruise, de bestemming, het type accommodatie en het seizoen. De vanafprijs inclusief korting is vaak een goede indicatie van wat je minimaal kunt verwachten te betalen. Bijvoorbeeld, een basisprijs van €3.109 per persoon op basis van een 2-persoonsbezetting is niet ongebruikelijk.

Het is belangrijk om te onthouden dat de basisprijs slechts het begin is. Veel extra kosten kunnen van toepassing zijn.

Hieronder vind je een overzicht van factoren die de basisprijs van een cruise kunnen beïnvloeden:

 • Duur van de cruise: Langere cruises zullen over het algemeen duurder zijn.
 • Bestemming: Exotische of afgelegen bestemmingen kunnen de prijs opdrijven.
 • Type accommodatie: Luxere cabines of suites zijn duurder.
 • Seizoen: Reizen tijdens piekseizoenen kan de prijs verhogen.

Kortingen en promotiecodes

Het gebruik van kortingscodes kan een aanzienlijke besparing opleveren op je cruisevakantie. Deze codes kunnen variëren van kortingen op de totale prijs tot speciale aanbiedingen zoals een gratis kamerupgrade of boordtegoed. Het is belangrijk om te weten dat kortingscodes vaak gebonden zijn aan bepaalde voorwaarden, zoals een minimum bestedingsbedrag of specifieke reisdata.

Let op: Niet alle kortingscodes zijn combineerbaar. Het is raadzaam om de voorwaarden goed te lezen voordat je een code toepast.

Hieronder vind je een overzicht van de drie meest voorkomende soorten kortingscodes:

 • Openbare codes: Beschikbaar voor iedereen en vaak bedoeld om nieuwe klanten te werven.
 • Persoonlijke codes: Uitgegeven voor specifieke klanten, zoals trouwe klanten of als compensatie.
 • Beperkte codes: Kan slechts één keer gebruikt worden door één persoon, vaak als bedankje of excuses.

Het slim inzetten van kortingscodes kan je cruisevakantie aanzienlijk goedkoper maken. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste aanbiedingen en acties om het maximale uit je vakantiebudget te halen.

Bijkomende kosten

Naast de basisprijs van een cruise zijn er verschillende bijkomende kosten die de totale prijs van uw vakantie kunnen beïnvloeden. Deze kosten variëren sterk afhankelijk van de cruise, de bestemming, en persoonlijke voorkeuren.

Belangrijk is om rekening te houden met optionele kosten zoals excursies, drankenpakketten en fooien. Deze kunnen snel oplopen en een significant deel van het budget in beslag nemen.

Hieronder volgt een overzicht van enkele veelvoorkomende bijkomende kosten:

 • Optionele kleinschalige excursies en activiteiten
 • Verzekeringen
 • Reserveringskosten (€ 37 per boeking)
 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€ 5 per persoon)

Wat is inbegrepen in de prijs van een cruise?

Wat is inbegrepen in de prijs van een cruise?

Accommodatie aan boord

Bij het boeken van een cruisevakantie is de accommodatie aan boord een van de belangrijkste aspecten waar reizigers naar kijken. De kwaliteit en het type accommodatie kunnen sterk variëren, afhankelijk van de rederij en het specifieke schip. Hutten aan boord van cruiseschepen zijn er in verschillende categorieën, elk met hun eigen voorzieningen en prijspunten.

De keuze van de hut heeft een directe invloed op de totale kosten van de cruisevakantie.

Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende hutcategorieën:

 • Categorie 1: Geschikt voor alle passagiers
 • Categorie 2: Voor passagiers met een gemiddelde lichamelijke conditie
 • Categorie 3: Voor passagiers met een goede lichamelijke conditie
 • Categorie 4: Voor passagiers met een zeer goede conditie. Niet geschikt voor mensen met loop- of rugklachten

Maaltijden en entertainment

Aan boord van een cruise zijn de maaltijden en het entertainment vaak hoogtepunten van de reis. De meeste cruises bieden een breed scala aan culinaire opties, van buffetten tot à la carte restaurants, om aan de uiteenlopende smaken en dieetwensen van passagiers te voldoen. Voor personen met voedselallergieën en -intoleranties, zoals bijvoorbeeld gluten, zijn er voldoende alternatieven beschikbaar. Vegetariërs en veganisten vinden ook gemakkelijk passende maaltijden.

Entertainment aan boord varieert van live muziek en theaterproducties tot comedyshows en dansavonden. Elke avond biedt iets unieks, waardoor uw cruisevakantie een onvergetelijke ervaring wordt.

Naast de standaard inbegrepen maaltijden en entertainment, bieden sommige cruises speciale thema-avonden of exclusieve diners die een extra dimensie aan uw reis toevoegen. Het is raadzaam om vooraf te informeren naar deze mogelijkheden en eventuele extra kosten.

Havengelden en belastingen

Naast de basisprijs van je cruise zijn havengelden en belastingen essentiële kosten die bijdragen aan de totale prijs van je vakantie. Deze kosten worden meestal vooraf betaald en zijn inbegrepen in de prijs van je cruise. Havengelden dekken de kosten van de havenfaciliteiten en diensten die je gebruikt, terwijl belastingen bijdragen aan lokale en nationale overheden in de landen die je bezoekt.

Het is belangrijk om te weten dat deze kosten variabel zijn en afhankelijk van je bestemming kunnen verschillen.

Hoewel deze kosten in de meeste gevallen inbegrepen zijn in de prijs van je cruise, is het altijd een goed idee om dit te verifiëren bij het boeken van je reis. Dit helpt onverwachte kosten te voorkomen en zorgt voor een soepelere vakantie-ervaring.

Hoe kortingscodes te gebruiken voor cruisevakanties

Hoe kortingscodes te gebruiken voor cruisevakanties

Stappen om kortingscodes te verzilveren

Het verzilveren van kortingscodes voor je cruisevakantie kan je aanzienlijke besparingen opleveren. Volg deze eenvoudige stappen om te profiteren van de beschikbare aanbiedingen:

 1. VIND JE KORTING door de naam van de winkel of cruiseaanbieder in de zoekbalk in te typen. Je krijgt dan een overzicht van alle actuele aanbiedingen.

 2. KOPIEREN van de kortingscode is de volgende stap. Afhankelijk van de aanbieding, kopieer je de code of klik je op de link die je direct naar de aanbieding leidt.

 3. INWISSELEN van de kortingscode doe je tijdens het bestelproces bij de online winkel of cruiseaanbieder, voordat je de betaling afrondt.

Zorg ervoor dat je voldoet aan eventuele voorwaarden die aan de kortingscode verbonden zijn, zoals een minimum bestedingsbedrag of specifieke reisdata.

Veelvoorkomende kortingscodes en aanbiedingen

Cruisevakanties bieden vaak aantrekkelijke kortingscodes en promoties om nieuwe klanten te lokken of bestaande klanten te belonen. Een populaire aanbieding is de ‘2e Persoon Gratis’ actie, vaak aangeboden door grote cruisemaatschappijen zoals MSC Cruises. Deze promoties kunnen aanzienlijk besparen op de totale kosten van een cruisevakantie.

Hieronder vind je een lijst van enkele veelvoorkomende kortingscodes en aanbiedingen:

 • Msc Cruises 2e Persoon Gratis 2024 | -40% Kortingscode Maart
 • Vroegboekkortingen voor wie ruim van tevoren boekt
 • Last-minute deals voor spontane reizigers
 • Seizoensgebonden aanbiedingen, zoals kerst- of zomervakantiekortingen

Het is belangrijk om de voorwaarden van elke kortingscode goed te lezen. Sommige aanbiedingen kunnen beperkingen hebben, zoals een minimum bestedingsbedrag of specifieke uitsluitingen.

Tips voor het maximaliseren van je voordeel

Om het meeste uit kortingscodes en promoties te halen, is het essentieel om strategisch te winkelen. Begin met het verzamelen van kortingscodes van verschillende bronnen en plan je aankoop rond de meest voordelige periodes.

 • Vergelijk kortingen: Niet alle kortingscodes zijn gelijk. Sommige bieden een hoger percentage korting dan andere.
 • Combineer aanbiedingen: Kijk of je kortingscodes kunt combineren met lopende aanbiedingen of uitverkoop.
 • Wees geduldig: De beste kortingen komen vaak tijdens specifieke seizoenen of evenementen. Wacht op het juiste moment om je slag te slaan.

Let op: Niet alle kortingscodes zijn stapelbaar. Controleer altijd de voorwaarden voordat je probeert meerdere codes te combineren.

Door deze tips te volgen, kun je aanzienlijk besparen op je volgende cruisevakantie. Het is de moeite waard om tijd te investeren in het zoeken naar de beste deals en het plannen van je aankoop strategisch.

Extra kosten om rekening mee te houden

Extra kosten om rekening mee te houden

Optionele excursies en activiteiten

Bij het plannen van een cruisevakantie is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van optionele excursies en activiteiten. Deze kunnen een aanzienlijke toevoeging zijn aan de totale kosten van uw reis. Optionele excursies variëren sterk in prijs, afhankelijk van de bestemming en de aard van de activiteit.

Het is raadzaam om deze activiteiten van tevoren te boeken om teleurstellingen te voorkomen en om te profiteren van eventuele vroegboekkortingen.

Hieronder vindt u een overzicht van enkele populaire activiteiten en hun geschatte kosten:

Activiteit Geschatte Kosten
Zee-arend safari €149 per persoon
Ontdek de Lofoten per paard €199 per persoon
Hondensledetocht €299 per persoon
Tromsø, de Arctische hoofdstad €109 per persoon
Langlaufen in Tromsø €129 per persoon
Stadswandeling Bergen €49 per persoon

Het is belangrijk om te onthouden dat deze kosten bovenop de basisprijs van uw cruise komen en dat ze optioneel zijn. U kunt uw reis zo avontuurlijk of ontspannen maken als u zelf wilt.

Verzekeringen en reserveringskosten

Bij het boeken van een cruisevakantie zijn er naast de basisprijs nog enkele kosten waar rekening mee gehouden moet worden. Verzekeringen en reserveringskosten vormen een belangrijk deel van deze extra uitgaven. Het is essentieel om goed te overwegen welke verzekeringen nodig zijn voor uw reis, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van de bestemming en de activiteiten die u plant te ondernemen.

Verzekeringen bieden een veiligheidsnet voor onvoorziene omstandigheden, terwijl reserveringskosten vaak vaststaan en niet te vermijden zijn.

Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten voor verzekeringen en reserveringskosten:

 • Verzekeringen: Afhankelijk van de dekking, kunnen de kosten variëren.
 • Reserveringskosten: €37 per boeking.
 • Calamiteitenfonds: €2,50 per boeking.
 • SGR bijdrage: €5 per persoon.

Het is aan te raden om deze kosten in gedachten te houden bij het plannen van uw cruisevakantie, om zo niet voor verrassingen te komen staan.

Calamiteitenfonds en SGR bijdrage

Bij het boeken van een cruisevakantie zijn er enkele kosten die vaak over het hoofd worden gezien, maar die essentieel zijn voor een zorgeloze reis. De bijdrage aan het Calamiteitenfonds en de SGR-bijdrage zijn hier goede voorbeelden van. Deze bijdragen zorgen voor financiële bescherming in geval van faillissement van de reisorganisatie en onvoorziene gebeurtenissen tijdens de reis.

Het is belangrijk om te weten dat de SGR-bijdrage en het Calamiteitenfonds niet altijd standaard inbegrepen zijn in de prijs van de cruise. Controleer dit dus goed bij het boeken.

Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde kosten:

Kostenpost Bedrag
Reserveringskosten € 37 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
SGR bijdrage € 5 per persoon

Het is raadzaam om deze kosten in gedachten te houden bij het plannen van uw cruisevakantie, zodat u niet voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Conclusie

Het plannen van een cruisevakantie kan een avontuur op zich zijn, met verschillende factoren die de uiteindelijke kosten beïnvloeden. Van de basisprijs van de cruise tot optionele excursies, verzekeringen, en reserveringskosten, de prijs van een cruisevakantie kan aanzienlijk variëren. Met de juiste kortingscodes en promoties, zoals die van CruiseDirect en Aida Cruises, kunnen reizigers echter aanzienlijk besparen. Het is belangrijk om de voorwaarden van deze kortingen goed te begrijpen, zoals het minimum aankoopbedrag en de vervaldatum van de codes. Door slim te plannen en gebruik te maken van beschikbare aanbiedingen, kunnen vakantiegangers genieten van een onvergetelijke cruisevakantie zonder de bank te breken. Gemiddeld kunnen reizigers tot 60% besparen op hun boeking, wat de droom van een cruisevakantie binnen handbereik brengt. Met prijzen die starten vanaf €3.109 per persoon, afhankelijk van de gekozen opties en kortingen, is het duidelijk dat een goed geplande cruisevakantie een waardevolle investering is in levenslange herinneringen.

Veelgestelde Vragen

Wat is de basisprijs van een cruisevakantie?

De basisprijs van een cruisevakantie begint gemiddeld rond de €3.109 per persoon op basis van een 2-persoonsbezetting, inclusief enkele kortingen.

Welke kortingen en promotiecodes zijn er momenteel beschikbaar voor cruisevakanties?

Er zijn diverse kortingscodes beschikbaar, waaronder 60% korting op familiecruises bij CruiseDirect, 10% korting op excursies aan wal met CruiseDirect promotiecode, en 50% korting op uw cruiseaanbetaling op de Bahama’s, Panama en Malta.

Wat zijn de bijkomende kosten bij het boeken van een cruise?

Bijkomende kosten kunnen optionele excursies en activiteiten, verzekeringen, reserveringskosten van €37 per boeking, calamiteitenfonds van €2,50 per boeking, en SGR bijdrage van €5 per persoon omvatten.

Wat is inbegrepen in de prijs van een cruise?

In de prijs van een cruise zijn accommodatie aan boord, maaltijden en entertainment, en havengelden en belastingen inbegrepen.

Hoe kan ik een kortingscode voor cruisevakanties verzilveren?

Om een kortingscode te verzilveren, moet je ervoor zorgen dat je voldoet aan het minimum aankoopbedrag, de code invoeren bij het afrekenen, en bevestigen dat de korting correct is toegepast op je bestelling.

Wat zijn enkele tips voor het maximaliseren van mijn voordeel met kortingscodes?

Zorg ervoor dat je voldoet aan het minimum aankoopbedrag, controleer de vervaldatum van de kortingscode, en combineer indien mogelijk kortingscodes met lopende aanbiedingen voor het maximale voordeel.

seers cmp badge